Курочка ням-ням

Полюбляєш курятину? Хочеш смачно повечеряти?
Швиденько біжи в магазин за м’ясом і вином і почнемо готувати!

Нам знадобиться:
– куряче філе 0,5 кг (одна ціла грудка)
– вино біле сухе 50 гр
– сіль
– перець

Куряче філе треба добре помити, видалити жир і покласти у посудину, в якій воно буде маринуватися.

Посипаємо м’ясо сіллю і перцем з обох боків і заливаємо вином. Закриваємо посудину кришкою, або харчовою плівкою і відправляємо у холодильник.

Маринувати м’ясо можна від 1 до 12 годин. Звичайно ж, можна маринувати і довше – але то так можна врізати дуба від голоду =)

Дістаємо м’ясо, нічого більше з ним не робимо – не треба мити, чимось ще посипати тощо. Розігріваємо сковороду-гриль і викладаємо нашу курятину на неї. Жаримо приблизно 6-8 хвилин на вогні між сильним та середнім, після цього перевертаємо на інший бік і смажимо ще 8-10 хвилин.

Важливо покласти м’ясо один раз і не ворушити його у процесі смаження – що б курочка була з рівними смужками грилю.

До такого м’яска дуже добре підходить легкий салат з зеленню, картопля (смажена, або пюре) і те саме сухе вино, яке ми використовували для маринаду.

Смачного!

Цікаві статті:

Залишити відповідь

Авторизуватись через: