Печінкові котлети

рецепт, котлети, печінка, печінкові котлети, кулінарія,

Днями я опанував рецепт печінкових котлет від моєї бабусі. А вона готує так смачно, що ті котлети можна з’їсти разом їз руками.
Ділюсь рецептом з вами.

Отже, що нам знадобиться?

рецепт, котлети, печінка, печінкові котлети, кулінарія

– куряча печінка ~600 гр
– дві середні моркви
– дві середні цибулі (у мене було три маленькі)
– два яйця
– дві столові ложки манки
– сіль, перець, сода

рецепт, котлети, печінка, печінкові котлети, кулінарія

Цибулю мілко нарізаємо, моркву – тремо на терці.

рецепт, котлети, печінка, печінкові котлети, кулінарія

На сковорідку ллємо трохи олії й відправляємо цибулю з морквою туди, пасеруємо на маленькому вогні – бо газ сьогодні дорогий.

рецепт, котлети, печінка, печінкові котлети, кулінарія

Поки морква і цибуля засмагають на тефлоновому курорті, ми дістаємо важку артилерію й мелемо печінку в фарш.

рецепт, котлети, печінка, печінкові котлети, кулінарія

Потім пропускаємо цибульку і моркву через м’ясорубку.

рецепт, котлети, печінка, печінкові котлети, кулінарія

В печінково-цибульно-морквяну жижу додаємо два яйця (на фото одне, бо друге я додав пізніше), сіль, перець, манку і пів чайної ложечки соди.

рецепт, котлети, печінка, печінкові котлети, кулінарія

Все ретельно перемішуємо і починаємо викладати майбутні котлетки на скороворідку, яку ми заздалегіть розігріли і змазали олією.
Одна котлетка дорівнює одній столовій ложці жижі.

рецепт, котлети, печінка, печінкові котлети, кулінарія

Смажити потрібно на середньому вогні, із закритою кришкою, по 2-3 хвилинки з кожного боку. Перевертати котлети треба дуже обережно, бо вони такі ніжні, як маленьке сонне кошеня.

В результаті отримаємо ось таку смачну красу:

Смажив печінкові котлети по-македонськи: на двох сковорідках одночасно ))

Фото опубликовано Дмитро Божков (@bondel_ua)

Всім смачного!
Чекаю на фотки ваших котлеток у коментарях!

Поділіться посиланням з друзями, хай вони думають, що ви не лише читаєте рецепти, я а й смачно готуєте.

Цікаві статті:

Залишити відповідь

Авторизуватись через: