В’ялене м’ясо

В’ялена куряча грудка.

Ти любиш пиво? А любиш щось смачненьке до пива? Тоді швиденько біжи до магазину за курячим філе, і почнемо готувати найсмачнішу закуску до пива! Процес триватиме більше двох тижнів, тож доведеться трохи потерпіти. Але знай, що нагородою за твоє терпіння буде неперевершене в’ялене м’ясо без “E”, “O” і інших ГМО!

Нам знадобиться:
– куряче філе 0,5 кг (одна ціла грудка)
– сіль 200-300 гр
– перець мелений – за смаком
– спеції (можна використовувати будь-які: суміші «для курки», або «для барбекю», «прованські трави», «хмелі-сунелі» тощо)

вяленое мясо, бастурма, в'ялене м'ясо, куряче філе, куриное филе, закуска к пиву, закуска, пиво, beer, snack, рефепт, кулинария, кулінарія,

Перед усім, змішуємо сіль і перець. Грудку розділяємо на дві окремі частини. Беремо ємність, місткістю трохи більшу за наше філе, насипаємо на дно половину суміші солі з перцем і добре обвалюємо м’ясо.

вяленое мясо, бастурма, в'ялене м'ясо, куряче філе, куриное филе, закуска к пиву, закуска, пиво, beer, snack, рефепт, кулинария, кулінарія,

Тепер засипаємо суміш зверху так, щоб м’ясо не було видно. Накриваємо кришкою, або харчовою плівкою, і відправляємо у холодильник на 24-36 годин.

вяленое мясо, бастурма, в'ялене м'ясо, куряче філе, куриное филе, закуска к пиву, закуска, пиво, beer, snack, рефепт, кулинария, кулінарія,

Через деякілька годин час м’ясо почне віддавати рідину – ми не звертаємо на це уваги і не відкриваємо кришку завчасно. Нехай сіль спокійно зробить своє діло.

Через 24-36 годин дістаємо вже засолене м’ясо і добре промиваємо його проточною водою. Якщо м’ясо після засолювання стало твердим і дещо втратило в об’ємі, ми все робимо правильно.

вяленое мясо, бастурма, в'ялене м'ясо, куряче філе, куриное филе, закуска к пиву, закуска, пиво, beer, snack, рефепт, кулинария, кулінарія,

Тепер набираємо каструльку води, кладемо філейку туди на три години, повністю замінюючи воду кожної години. Це потрібно для того, щоб м’ясо не було занадто солоне на смак.

вяленое мясо, бастурма, в'ялене м'ясо, куряче філе, куриное филе, закуска к пиву, закуска, пиво, beer, snack, рефепт, кулинария, кулінарія,

Після промивки м’ясо треба висушити паперовими серветками, а потім – добре обваляти у спеціях і замотати у чистий вафельний рушник, або марлю. Відправляємо згорток у холодильник і забуваємо про нього аж на тиждень.

вяленое мясо, бастурма, в'ялене м'ясо, куряче філе, куриное филе, закуска к пиву, закуска, пиво, beer, snack, рефепт, кулинария, кулінарія,

вяленое мясо, бастурма, в'ялене м'ясо, куряче філе, куриное филе, закуска к пиву, закуска, пиво, beer, snack, рефепт, кулинария, кулінарія,

Через тиждень дістаємо один шматок (половину грудки) і підвішуємо його десь на кухні, або на балконі. Інший шматок – відправляємо назад у марлю (рушник) і в холодильник. Чекаємо ще тиждень.

вяленое мясо, бастурма, в'ялене м'ясо, куряче філе, куриное филе, закуска к пиву, закуска, пиво, beer, snack, рефепт, кулинария, кулінарія,

Отже, наші половинки грудки потрапили в такі пригоди: були 36 годин в солі, 3 години у воді, 168 годин в марлі у холодильнику, і ще стільки ж – кожна розважалась у свій спосіб (одна зависала на кухні, інша – проходила кріогенні процедури).

вяленое мясо, бастурма, в'ялене м'ясо, куряче філе, куриное филе, закуска к пиву, закуска, пиво, beer, snack, рефепт, кулинария, кулінарія,
Це м’ясо, яке зависало на кухні

вяленое мясо, бастурма, в'ялене м'ясо, куряче філе, куриное филе, закуска к пиву, закуска, пиво, beer, snack, рефепт, кулинария, кулінарія,
А це – той шматок, який був весь час в холодильнику

Тепер можна запросити друзів, взяти пиво і влаштувати дегустацію.
Смачного!

Обов’язково поділіться рецептом з друзями!

Цікаві статті:

One thought on “В’ялене м’ясо

Залишити відповідь

Авторизуватись через: